Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Dodejte životu šťávu s ovocnými vůněmi

23.5.2023

Nemůžete se nabažit vůně čerstvého ovoce? Tak svěží, šťavnaté a barevné! Ovoce je symbolem léta, které se snad i podle počasí už opravdu blíží, a tak je na čase připravit se na teplé počasí a přejít na vůně, které vás budou doprovázet na všech dobrodružstvích. Pokud také patříte mezi milovníky ovocných vůní, podívejte se na náš výběr těch, do kterých se na první přivonění zamilujete, a kde je charakteristická vůně čerstvého plodu opravdu výrazná. Ať už si užíváte teplé měsíce jakkoliv, věříme, že si určitě vyberete!

Ovocné vůně jsou skvělým doplňkem na denní nošení v teplých měsících, a jsou ideální i pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet vrstvení například s květinovými tělovými spreji. Dodají vám energii a radost do celého dne a jen těžko bychom hledali optimističtější vůně. Protože léto je opravdu pestré a čeká nás v něm mnoho příležitostí a zážitků, vybavte se hned několika kousky menších mililitráží, které se vám navíc budou hodit při balení na dovolenou, a budete je moci střídat podle vaší nálady. 

Využijme každý teplý den k radosti a načerpání energie! 

KUMQUAT PRO MILOVNÍKY DOBRODRUŽSTVÍ BEZ OMEZENÍ

Začneme trochu netradičně exotickým ovocem Kumquat. Vypadá jako malinký dva až tři centimetry dlouhý pomeranč, a roste na keři stejného názvu ve Východní Asii, odkud se Kumquat dostal i do Evropy, například na Korfu. Oproti pomerančům se dá jíst i se slupkou - syrový, ale využívá se také k vaření či pečení a můžete se s ním setkat i v sušené podobě. Jeho plody jsou svěží, plné sladko-kyselé šťávy bohaté na vitamin C a antioxidanty. 

Pro parfémy nejde o až tak neobvyklou přísadu, nejčastěji ji najdeme v horních tónech ve spojení s bylinkami nebo dalším ovocem. Kumquat můžeme rozeznat například v unisexové vůni Hermes Le Jardin de Monsieur Li  nebo v dámské GUESS Dare. Vůně, kterou vám ale pro toto léto stoprocentně doporučujeme je Calvin Klein CK One Summer Daze. Ohňostroj ovocné svěžesti zajišťuje kumquat, letní nádech dodává srdce z máty a ledového čaje, a v zemitém základu rozeznáme bílé pižmo a vetiver. Tomu říkáme letní kombinace! Probudí ve vás hravost a chuť objevovat, trávit čas s přáteli a užívat si slunných měsíců naplno, a to bez ohledu na věk nebo pohlaví - Calvin Klein se i zde drží své zásady řady One, a tak je Summer Daze unisex

Calvin Klein CK One Summer Daze

MALINA PRO NENAPRAVITELNÉ LETNÍ LÁSKY

Lanvin Jeanne Lanvin

Pokud dáváte přednost sladkosti před svěžestí a rádi hrajete na romantickou notu, bude pro Vás malina ovoce č. 1. Letní lásky, večerní procházky po pláži nebo koupání za úplňku - i to přináší přicházející období a vy můžete tuto romantickou atmosféru podtrhnout parfémovanou vodou Jeanne Lanvin. Slibovanou malinu, kterou miluje snad každý, najdeme v srdci této vůně ve spojení s růží, pivoňkou a frézii. Květinovou kompozici osvěžuje horní vrstva s výraznou hruškou, citronem a ostružinou, a v základu ověřená kombinace ambry, pižma a santalového dřeva. 

Půvab rozkvetlých zahrad plných květin ve spojení s jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce je naší další volbou pro toto léto, protože i když je tu s námi už od roku 2008, nikdy neomrzí a zůstane ozdobou mnoha žen a dívek. 

Vyzkoušet určitě ale můžete i další osvědčené vůně s charakteristickou malinou. Absolutní hit z minulého roku HUGO BOSS BOSS Alive Intense nebo o něco smyslnější Juliette Has A Gun Lipstick Fever.

BROSKEV PRO ŽENY, VE KTERÝCH LÉTO PROBOUZÍ ČISTOTU A NĚHU

Pokud chceme dát do výčtu vybraných druhů ovoce broskev, musíme se rozepsat o HUGO BOSS Boss The Scent  - vůni, o které mnoho žen mluví jako o lásce na první pohled. Vybrali jsme ji pro ty, které milují čisté ženské tradiční vůně, které ale nezevšední. Stejně, jako léto - ačkoliv ho tu máme každý rok, nikdy se nám neomrzí a vždy bude trochu jiné. Skutečně charakteristická broskev je v úvodu doprovázena bílými květy frézie, které jen podtrhují jemnost a čistotu. Osmanthus prostřední vrstvě, nebo chcete-li vonokvětka, může připomínat jasmín, který přechází do základu z hořkého kakaa, díky kterému poznáte, že se jedná o dílnu Hugo Boss. Tuto vůni jistě využijete i na večery a pokud si ho zamilujete jako my, můžete si s ním prodloužit léto až do podzimu. Pokud na létu milujete jeho čistotu a symbolizuje ho pro vás vůně broskve, vůně Boss the Scent je pro vás jasná volba. 

Pokud preferujete broskev v jiné, podmanivější  podobě, vyzkoušejte jemně kořenitou Lalique Azalée, nebo naopak civilnější klasiku s magnólií Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld For Her. 

MELOUN PRO TY, KTEŘÍ POTŘEBUJÍ MOŘE

Ovoce nebo zelenina? Ať je to s tím melounem jakkoliv, prostě ho milujeme! Pro jeho skvělou chuť i úžasnou barevnost. Užijte si své oblíbené ovoce nejen jako svěží sladkou i oku lahodící svačinku, ale i jako ideální komponent své vůně. Nabídneme vám ho v koktejlu s červeným rybízem, rebarborou a kiwi v toaletní vodě Dolce&Gabbana D&G Anthology L´Imperatrice a nebo v zábavné, hravé a nepřehlédnutelné Juicy Couture Juicy Couture Oui.

Když je ale řeč o ovocných vůních, nemůžeme vynechat značku ESCADA. Na originální svěží kombinace ovocných složek jsou specialisté a ne jinak je tomu i v tomto případě. Pro všechny, kteří si nedovedou léto představit bez slaného moře a šumění vln, jsme vybrali toaletní vodu ESCADA Sorbetto Rosso, a to právě pro její spojení vodního melounu, mořské soli a vodních tónů v srdci vůně. Potěší i jemně gurmánský pralinkový základ, protože i sladké k dovolené prostě patří. Užijte si přímořský život se vší jeho pestrostí a bez výčitek. 

ESCADA Sorbetto Rosso

ANANAS PRO NEKONEČNOU LETNÍ PÁRTY

Pepe Jeans Cocktail Edition

Letní ovoce? Jasně, že ananas! Jestli to máte taky tak a na létu milujete hudbu jižanských rytmů, nekonečné párty, venkovní bary a spoustu zábavy, pak bude vašim pravým doplňkem toaletní voda Pepe Jeans Cocktail Edition. A co se bude pít? Legendární drink Tequila Sunrise, který se stal inspirací pro tuto vůni! Ta je namíchaná na karamelizovaném základu, se svěží střední vrstvou s trochou romantiky květu tiaré a v horní vrstvě vás odzbrojí ohňostroj ovocných vůní ananasu, maliny a borůvky. Zahoďte starosti za hlavu a užijte si nikdy nekončící večer tak, jak to máte rádi! 

Pepe Jeans ale rozhodně není jediný, kdo zvolil pro letní vůni právě ananas. V poněkud romantičtějším pojetí si ho můžete užít i ve společnosti s mangem a mandarinkou v loňské novince Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh  a abychom nezapomenuli na pány, zmíníme pro ně i toaletní vodu Jimmy Choo Jimmy Choo Man.

GRANÁTOVÉ JABLKO PRO MILOVNÍKY PŘÍRODY

Začínali jsme a také skončíme unisex vůní. Tato vás přenese do rozkvetlých španělských zahrad, ve kterých se můžete nejen dívat a přivonět si, ale i ochutnat. A tak odoláváte, a ochutnáte sluncem vyzrálé, šťavnaté a charakteristicky červené granátové jablko.

To přidal slavný parfémář Thierry Wasser také do toaletní vody Guerlain Aqua Allegoria Granada Salvia, kterou vzdává hold španělskému historickému městu Granada, jehož symbolem je právě granátové jablko. K němu si v naší zahradě natrháte ještě šalvěj a růži, vrchní tón vůně příjemně okyselíte citronem, bergamotem a černým rybízem a základ zůstává na jemných mechových akordech s bílým pižmem, které se do teplého počasí ideálně hodí. Kdo se na léto odevzdává do náruče přírody a obklopuje se jejími plody, pak s Guerlain nemůže udělat chybu. 

Pokud ale granátové jablko spojíte s hruškou a sorbetem, a přidáte do základu třešňový květ, vznikne vám sladší kompozice oblíbené Salvatore Ferragamo Signorina In Fiore. A za zmínku určitě stojí také optimistická dřevitá toaletní voda Bvlgari Omnia Coral, pro kterou byla zvolena kombinace granátového jablka s ibiškem a leknínem. 

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.