Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Neotřelost s Hermès

28.7.2022

Kožená sedla, jezdecké boty, tepané postroje a uzdy pro koně stály u zrodu značky Hermès, kterou založil v roce 1837 v Paříži sedlářský mistr Thierry Hermès. Narodil se v Německu, jeho otec byl Francouz a matka Němka. Od roku 1928 se rodina usadila ve Francii. Charles-Émile Hermès, syn Thierryho, převzal řízení firmy v roce 1880 a s pomocí svých synů Adolpha a Émile-Maurice začal ve velkém vyrábět luxusní koňská sedla, která od něj kupovali příslušníci elit nejen z Evropy, ale i z Ruska, severní Afriky, Ameriky a Asie. 

Teď už víme, proč v proslulém logu neodmyslitelně patří kůň zapražený ke kočáru. Značka Hermès čerpá inspiraci především z jezdectví a šermu. Kolem roku 1920 začala firma vyrábět i zavazadla a především kufry, brašny a první kabelky. Právě kabelky se měly stát určujícím prvkem značky v následujících letech. Nejznámější legendární modní ikonou mezi kabelkami se stala v roce 1984 Birkin Bag zvaná ,,Birkinka,, která byla původně ušita ze slanovodní krokodýlí kůže. Dnes je ale k dostání v různých variantách kůže, z telecí, kozí, pštrosí, ještěrčí a v různých barevných odstínech i velikostech. Svůj název získala po slavné britské herečce a zpěvačce Jane Birkin. 

Dnešní portfolio značky zahrnuje luxusní předměty a modní doplňky, kabelky, šperky, obuv, pánské a dámské oděvy, parfémy, porcelán, nábytek a brýle. První vůně, kterou značka představila veřejnosti a je oblíbenou dodnes, byla Eau d’Hermès v roce 1951, kterou vytvořil francouzský mistr parfému Edmond Roudnitska na motivy citrusových, kořenitých a květinových tónů. Nové jedinečné a neotřelé parfémy představuje značka Hermès pravidelně a vyznačují se hlavně vysokou kvalitou.


 

1) Hermes Twilly d´Hermès Eau Ginger

POPIS PRODUKTU

Vůně parfémované vody pro ženy Hermes Twilly d'Hermes Eau Ginger vzdává hold výjimečné vonné složce v podobě jemně pikantního zázvoru. Luxusní květinově-dřevitě-pižmová vonná kompozice světoznámé módní značky Hermes byla na trh uvedena v roce 2021. Na vzniku vůně, vhodné především na denní nošení v teplých jarních a letních měsících, má zásluhu talentovaná parfumérka Christine Negel. Pozornost si bezesporu zaslouží i nádherný flakón zdobený pestrobarevnou mašlí.

2) Hermes L´Ombre des Merveilles

POPIS PRODUKTU

Parfémovaná voda L'Ombre des Merveilles svým geniálním a neuvěřitelně jednoduchým složením poslouží perfektně jak ženám, tak mužům. Tuto unisex orientálně-dřevitou vůni pro značku Hermès v roce 2020 vytvořila zkušená parfumérka Christina Nagel. Magický flakón tuto nevšední vůni ještě více zvýrazňuje.

3) Hermes Un Jardin Sur Le Toit

POPIS PRODUKTU

Objevte jedinečnou vůni toaletní vody pro ženy Hermes Un Jardin Sur Le Toit vytvořenou na míru sebevědomým ženám i mužům. Vůně je čtvrtou vůní z kolekce Un Jardin, jež našla svou inspiraci v jedinečných francouzských zahradách. Tato aromaticko-ovocná vůně odkazuje na luxusní zahradu na střeše budovy sídla Hermes v Paříži. Toaletní voda, zabalená do flakónu ve světle zelené barvě, byla na trh uvedena v roce 2011, je vytvořená na denní nošení a za jejím vznikem stojí talentovaný parfumér Jean-Claude Ellena.

4) Hermes H24

POPIS PRODUKTU

Výjimečná vůně toaletní vody Hermes H24, která spatřila světlo v roce 2021, je založena na spojení přírodních ingrediencí vysoké kvality společně s technologiemi šetrnými k přírodě. Výsledkem je působivá aromaticko-zelená vonná kompozice, která se ukrývá v ekologicky navrženém, recyklovatelném obalu. Tato moderní vůně se díky svému svěžímu nádechu hodí především na denní nošení v teplejších jarních a letních měsících.

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.