Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Mořské vlny zkrocené v parfému

10.7.2023

Milujete vůni přímoří? Nemůžete se nabažit svěžesti vody, příjemné hřejivosti písku a mírné štiplavosti soli na pozadí slunečních paprsků? Za svou oblíbenou vůní nemusíte létat do dalekých krajin. Stačí, když si vyberete vhodný parfém, ve kterém najdete toto vše schované. Právě pro vás jsme vybrali takové, které vás nadchnou. Ať už jsou spojeny s citrusy, květinami nebo dřevem, mohou vás přenést na jedno přičichnutí na oblíbená přímořská místa.

Obvykle se jedná o vůně, které  označujeme jako akvatické. Jsou to vůně, které vynikají svěžestí, čistotou a jiskřivostí. Vodních akordů docílíme díky vodním rostlinám jako je lotos, leknín nebo vodní řasa, často se vyskytuje i vodní meloun. Abychom odlišili vůni studeného vodopádu od moře, přidáme samozřejmě sůl či přímo mořskou vodu. Atmosféru přímoří pak často dodávají exotické dřeviny, především cedr, a nebo, jak už bylo zmíněno, exotické, zvláště citrusové ovoce. 

Díky výrazné svěžesti a vitalitě se jedná o ideální vůně na léto, jde ale také o velmi oblíbené sportovní a mladistvé vůně. Z podstaty věci se tak nejčastěji toaletní vody, nebo i kolínské, které se během teplých měsíců výborně hodí pro opakovatelné použití během dne, čímž vždy dosáhnete nové a nové svěžesti. Jde o velmi příjemné lehké vůně, které nejsou provokativní a budou se líbit vám i vašem okolí. 

Dovolenou u moře miluje snad každý, proto není divu, že se kouzlem nekonečné pláže a mořských vln nechal inspirovat nejeden parfumér a my si dnes můžeme vybírat ze široké škály dámských, pánských ale i unisex vůní, mezi kterými najdeme i naprosté bestsellery. Jde zkrátka o klasiky, které sice nepřekvapí, ale zase nikdy nezklamou, a to se obzvlášť v opravdu horkých dnech cení nejvíce.

PRO DÁMY

TRUSSARDI DONNA PINK MARINA

V roce 2020 představila dílna Trussardi toaletní vodu s náladou letní Itálie Donna Pink Marina. Je inspirovaná procházkou pro přístavu se vším, co se k němu patří - zvuk mořských vln a na nich plujících plachetnic, sůl ve vzduchu spojená se slunečními paprsky a všudypřítomný zpěv racků. Do úvodu byl  z tropického ovoce zvolen citron, grapefruit a meloun, tedy svěží lehce nasládlá kombinace, kterou podtrhuje ovocný sorbet. V srdci rozeznáme mořskou sůl a Sand Lily a základ je tradiční z cedru a santalového dřeva. Příjemnou podívanou nabízí i flakonek, který díky pruhům udržuje letní námořnickou atmosférou, starorůžová barva pak dodává eleganci a rozehrává na romantickou vlnu. Na europarfémech se jedná o příjemnou novinku, kterou určitě stojí za to vyzkoušet. 

REMINISCENCE REM L´ACQUA

Ryze akvatickou vůní je určitě Rem L´Acqua značky Reminiscence. Poznáte to už z křišťálového azurově modrého flakonku, který nepřipomíná nic jiného, než nekončící mořské dálky. Vodní tóny v úvodu doplňuje svěží bergamot, v srdci najdeme jak jinak než mořskou sůl, tentokrát ve spojení s narcisem, a to vše je vystavěno na dřevitých tónech a pižmu. Toaletní voda je určená pro ženy, s klidem si ji ale dovedeme představit i jako unisex vůni. Na trh byla uvedena roku 2016 a je jednou z vůbec nejoblíbenějších vůní řady REM, kterou tvoří svěží letní vůně připomínající dovolenou u moře na první přivonění. 

DALŠÍ MOŘSKÁ INSPIRACE PRO NI

PRO MUŽE

KENZO HOMME INTENSE

Z pánských vůní v sobě mořské tóny ukrývá toaletní voda  KENZO Kenzo Homme Intense z roku 2021. Zatímco její populární předchůdkyně KENZO Pour Homme je čistě akvatickou vůní, zde vám představujeme intenzívnější variantu, která určitě stojí za zmínku! Vůně moře je tu propojena s kořením a růžovým pepřem a  v srdci rozeznáme podmanivý fík v podobě stromu i plodu. Tím se stává vůně aromatičtější, lehce orientální, s ušlechtilými dřevitými akordy. Ideální kombinace pro muže, kteří se obávají, že by akvatické vůně byly příliš fádní. Zároveň se kromě léta skvěle hodí i na babí podzim, nebo jarní měsíce. V jak jinak než modrém flakonu můžeme rozpoznat stéblo bambusu ohýbané letním větrem. 

HUGO BOSS BOSS BOTTLED PACIFIC

Na konec jsme si nechali novinku letošního roku z dílny Hugo BOSS, energizující a zcela výjimečnou Boss Bottled Pacific. Důležitou roli v ní hraje kokos, který se snoubí s citronem a solí, a vytváří tak jedinečnou kompozici, která je hitem letošního léta! Klid, který s sebou nese pláž a mořské vlny, si můžete užívat i s touto toaletní vodou, která vám bude neustále připomínat, jak úžasná místa na světě máme. Nechte na sebe působit sluneční paprsky, které vás ve spojení s Boss Bottled Pacific udělají výjimečným.

DALŠÍ MOŘSKÁ INSPIRACE PRO NĚJ

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.