Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Letní makeover - tipy na produkty pro dokonalé letní líčení

20.6.2023

Léto je konečně naplno tady a spolu s počasím se nám přirozeně mění i naše makeup rutina. Automaticky saháme po lehčích produktech, které naši pleť tolik nezatíží a se kterými se budeme cítit skvěle po celý den. A co teprve, když odjíždíte na víkend s přáteli pod stan a i tam chcete zkrátka vypadat dobře bez zbytečného času stráveného u kapesního zrcátka? Podívejme se spolu na některé tipy, které se vám budou na následující teplé měsíce určitě hodit. 

S LÍČENÍM UBRAT, S SPF PŘIDAT

Možná jste si ještě před pár měsíci říkaly, že jste konečně líčení dokonale podchytily a nechcete na své rutině nic měnit. S létem je ale opravdu na čase trochu ubrat a návyky přizpůsobit počasí. Zvýšenému pocení a maštění pleti se bohužel nevyhneme, a vrstvy makeupu nám v takových dnech nejen nepomohou, ale ani nebudou vypadat dobře.

Někde ubereme, někde ale naopak přidáme. A to v případě SPF ochrany. Určitě už nebude stačit makeup s SPF 15, na pleť patří speciální produkty na opalování vhodné na obličej, a vůbec se nebojte sáhnout po čísle 50. Vězte, že je to to nejlepší, co pro své dnešní i budoucí já můžete udělat. Krém byste měly nanášet několikrát za den, s ohledem na vaši aktivitu a vystavení slunci. Pokud jste na sluníčku déle, přidejte i slušivý široký klobouk nebo stylovou kšiltovku. 

Jdeme ale přímo na líčení. Pokud jste zvyklé používat pravidelně krycí makeupy, bude to chtít určitě změnu. Pokud se krytí nechcete vzdát, zkuste alespoň sáhnout po krémovém makeupu s lehčí strukturou, v případě, že máte mastnou pleť ještě více než kdy jindy, oceníte makeupy matující. Ještě lépe zkuste přejít na BB krémy, popř. CC krémy, které vaši pleť jen lehce sjednotí, ale tolik nezatíží. Za vyzkoušení stojí i jednoduchá kombinace podkladové báze a správně zvoleného odstínu pudru, který navíc během dne snadno nanesete znovu a lehké přirozené líčení obnovíte. 

S konturami obličeje si také není nutné dělat velkou hlavu. Bronz vám přidá sluníčko samo. Naopak skvělým parťákem na léto bude tvářenka v růžových odstínech, která v romantickém duchu zvýrazní líčka, ale nepůsobí nijak těžce, popř. trocha rozjasňovače, který se rozzáří kdykoliv vám obličej osvítí sluneční paprsky. 

NAŠE TIPY NA LÉTO

BARVY JSOU TRENDY 

Co v létě oceníte dvojnásob je transparentní pudr, který vaši pleť zmatní a zároveň líčení zafixuje tak, aby drželo co nejdéle. Pokud je ale třicet stupňů a jste u vody, nebo vás čeká cestování, bez občasného přepudrování se ani tak neobejdete.

V horkých letních dnech vítáme každou možnost osvěžení. Ať je to koupání, svlažení v řece nebo alespoň osvěžení rukou a obličeje obyčejnou vodou z kohoutku. A nebo - vodu nemusíte složitě hledat, můžete ji mít vždy po ruce! Na delší výlety, ale třeba i do kanceláře, se vybavte termálními či bylinkovými vodami ve spreji, které vám dopřejí osvěžení kdykoliv si vzpomenete. Při osvěžení ale pozor na řasenku a tužku, a tak se na prázdniny vybavte spíše voděodolnými produkty, které vás nezradí ani na koupališti. 

Bojujete s mastnou pletí a děsíte se léta? Pokud chcete mít svůj makeup stále pod kontrolou, vsaďte na matující papírky. Za pár korun budete mít parťáky na léto, bez kterých nebudete chtít udělat už ani krok. Efektivně a snadno spraví nedokonalosti, vstřebají maz i pot a přitom nerozmažou ani trochu z vašeho líčení. Pokud jste je ještě nevyzkoušely, rozhodně to udělejte!

Vypadá to, že je letní líčení nuda? Určitě ne! Vyřádit se můžete na očích, které jsou připravené na všechny barvy, na které si vzpomenete. Barevné oční linky, řasenky i vysoce pigmentované stíny, to vše je toto léto trendy! Upusťte uzdu fantazii a vyzkoušejte něco nového. Stejně tak oživte barvami své nehty a zazařte s neonovými barvami. 

CO SBALIT NA CESTY

A co když odjíždíte na cesty? Ať už trávíte all inclusive dovolenou u moře, dáváte přednost poznávání historických měst nebo si rádi užíváte přírodu v campu a vyrážíte každý den na túry, nechcete trávit ani minutu navíc úpravám v koupelně, nebo s sebou v batohu tahat velkou kosmetickou tašku. I když to teď tak nevypadá, i vaše líčení se dá omezit jen na pár nezbytných kousků, se kterými dokážete udělat zázraky. Spousta produktů dekorativní kosmetiky se dá využít víceúčelově. Konturovací paletka vám skvěle poslouží jako oční stíny, červeno-růžovou matnou rtěnku můžete s trochou opatrnosti použít jako růž. Štětce, bez kterých to bohužel půjde jen těžko, si pořiďte v cestovní velikosti. A obočí si snadno nabarvíte dopředu abyste na něj vůbec nemusely myslet - už se toho konečně nebojte! 

Přejeme vám pohodové léto a dovolené, na kterých si budete připadat prostě skvěle! 

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.