Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Tipy na ochranu vlasů během léta

6.6.2023

Ne všechno je na létě, koupání a dovolených tak skvělé. Naše vlasy teď čeká nejnáročnější období v roce - vystavování slunci, časté koupání, působení chloru, písku i soli, to vše jim přináší velké zatížení. A tak, pokud se chcete na konci letních dobrodružství probudit s vlasy, které poznáte, je na čase si najít tipy jak poničení co nejlépe předejít. Na druhou stranu ověřené triky k péči o vlasy během teplých měsíců nejsou nijak náročné, zapamatujte si je a budete překvapeni, že i drobná změna v rutině péče o vlasy přinese své výsledky. 


 

ZASTŘIHNĚTE KONEČKY A BARVENÍ NECHTE NA ZÁŘÍ

Čím začít? Začátek června je nejvyšší čas na to dojít si ke kadeřnici, naposledy si nechat vlasy obarvit a důkladně zastřihnout. Během léta se barvení vlasů raději vzdejte. Nejen, že už tak namáhané vlasy zbytečně více zatížíte, ale navíc s barvou dělá slunce a voda své a barvení je téměř zbytečné. Co ale doporučit můžeme ještě během léta je zastřihnutí konečků ještě před odjezdem na delší dovolenou, kde zároveň čeká vlasy největší zátěž, abyste k moři odjížděla v plné kondici. 

Dalším pravidlem, které byste se měla po celé tři letní měsíce dodržovat, je vyhnout se co nejvíce tepelné úpravě vlasů. Horké sluníčko namáhá vlasy už tak dost, a díky slunečnému počasí vám vlasy po umytí uschnout sami. Zkuste je osvobodit od fénování, žehlení a kulmování a dopřejte jim více svobody. To, co vaše vlasy zvládly během zimy a jara už v létě může být příliš. Možná to ale bude znamenat, že vlasy budete umývat v jiný čas během dne, než jste zvyklé. Ani v létě totiž určitě není radno chodit spát s “mokrou hlavou” - dopřejte si osvěžující sprchu ráno nebo po návratu z práce a vlasy nechte volně uschnout. 

PÉČI O VLASY PŘIBALTE DO KABELKY, POUŽIJETE JI I BĚHEM DNE

Při běžné péči myslete především na hydrataci, pomohou vám šampony, kondicionéry a masky obsahující kyselinou hyaluronovu, nebo vitamín E, který vstřebává UVB záření. V nabídce najdete i speciální produkty přímo určené pro tyto potřeby. Na masku bude potřeba myslet častěji, aplikujte ji ideálně jednou týdně. Produkty na vlasy však nezůstanou jen u sprchového koutu, pokud se chystáte na koupaliště nebo na pláž, zabalte je určitě s sebou a řiďte se těmito radami: 

Před koupáním ve chlorované vodě vždy omyjte vlasy pod čistou vodou. Vlas tak nasákne čistou vodu a škodlivý chlor se již do struktury vlasu nedostane. To umocníte ještě tím, když vlasy ještě před vstupem do bazénu ošetříte. Nejlépe speciálním produktem pro to určeným, můžete ale použít i svůj běžný kondicionér nebo třeba kokosový olej. Vše slouží k tomu, aby vlas těmito produkty “obalil” a vytvořil si filtr před negativními vlivy. Pokud není možné si před bazénem vlasy umýt, vezměte si alespoň vodu do rozprašovače. Po vykoupání opět vlasy umyjte a použijte bezoplachovou péči, popř. běžný kondicionér. 

POKRÝVA HLAVY I PITNÝ REŽIM - RADY OD BABIČKY NEPODCEŇUJTE

Myslete ale na to, že časté mytí šamponem také vlasům příliš nepomáhá. Pokud vás čeká opět brzy koupání, použijte pouze čistou vodu a kondicionér a vlasy si umyjte až když si budete jisti, že se do bazénu nevrátíte.

A i když třeba neholdujete koupání, určitě doporučujeme vybavit se na léto sprejem na vlasy s UV faktorem, ten doporučujeme aplikovat několikrát denně, ať už se koupete, nebo jste třeba jen na celodenním výletě. Sprej ochrání proti sluníčku nejen vlasy, ale i pokožku hlavy, která je velmi citlivá a nelze na ni aplikovat běžný opalovací krém. 

Právě z důvodu složité ochrany pokožky na hlavě myslete především na nejstarší a nejověřenější ochranu proti sluníčku, a tou je pokrývka hlavy. V kloboučku budete vypadat skvěle a navíc pod ním skryjete i ty poškozené a těžko upravitelné vlásky. A rada na závěr? Hydratace je potřeba zvenčí i zevnitř, nezapomínejte tedy na pitný režim. A užijte si léto naplno! 

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.