Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Květiny uvázané do parfému. Oslavte Mezinárodní den žen!

28.2.2023

Proč ženy milují květiny? Je to kvůli přírodě, které jsou symbolem, jejich okouzlujícím barvám, křehkosti, nebo vůní? A nebo od každého trochu? Na světě snad nenajdeme ženu, která by pohrdla kyticí růží, tulipánů nebo jiných oblíbených květin. S blížícím se Mezinárodním dnem žen, který oslavíme 8. března, mnoho z  nás vybírá tu pravou květinu, která by potěšila ženu, kterou milujeme  a které si vážíme. Ať už je to partnerka, kamarádka nebo třeba maminka.

Napadlo vás někdy darovat puget trochu jinak? Parfémy v sobě skrývají ty nejvybranější květiny, dokáží zvýraznit jejich vůni, vydrží mnohem déle než květiny ve váze a navíc na nich můžete i ušetřit. Vybrali jsme pro vás vůně, které jsou složené z nejoblíbenější květin, a které tak mohou být  skvělým dárkem pro tak důležitý den.

KRÁLOVNA KVĚTIN, RŮŽE

Růže je snad nejčastější květinou, kterou v parfémech a toaletních vodách najdete. Jde skutečně o královskou přísadu a výrobci vůní mohou vybírat ze stovek druhů. Ty nejvybranější organicky pěstované růže najdeme tradičně ve vůních značky Chloé. Pokud bychom měli vybrat jednu z nich, nemůžeme sáhnout po ničem jiném než po Chloé Rose Naturelle Intense. Celoroční vůně je veganská a 100% přírodní a kromě výrazně dominantních růží v ní rozeznáte dub, cedr či santalové dřevo a v úvodu zase svěží bergamot a neroli. 

ROMANTICKÁ PIVOŇKA

Okouzlující, romantické, křehké pivoňky bohaté na okvětní plátky i vůni jsou také oblíbenou květinou parfumérů.  Není divu, jejich nasládlá vůně se úžasně kombinuje s ovocem nebo třeba sladkým medem. Přesně tak tomu je i u vůně z dílny  Dolce&Gabbana - Dolce Peony. Pivoňku tu doprovází růže a frézie, aby společně s hruškou, bergamotem a růžovým pepřem vytvořily úžasnou květinovou kompozici prozlacenou medem, ambroxanem a mirabelkou. Vůně je určena pro ženy a dívky s romantickou duší, které ze všeho nejvíc zbožňují rozkvetlou zahradu a vítr ve vlasech. 

Chloé Chloé Rose Naturelle Intense
Halloween Halloween

NĚŽNÁ FIALKA

Je pozoruhodné, jak silnou vůni v sobě může skrývat tak drobná květina jako je fialka. A obzvlášť teď na konci zimy se nemůžeme těchto jarních potěšení dočkat. Pokud chcete přinést jaro domů už teď, udělejte to s vůní Halloween Halloween, která schovala fialku nejen do horní vrstvy, ale i do srdce vůně, a barvu si značka propůjčila i pro originální flakon. Na mléčném jemně kořeněném základu dostává fialka možnost se rozvonět naplno, k čemuž  jí napomáhají i květy konvalinky a magnólie. V úvodu pak překvapí banánový list a mořské tóny. 

VZNEŠENÁ MAGNÓLIE

Rozkvetlý keř Magnólie je majestátným dílem přírody, a proto je ozdobou nejen parků a zahrad, ale i mnoha vůní. Ne jinak tomu je u  Lancôme Miracle. Stejně jako květiny nám tato vůně připomíná důležitost okamžiku “tady a teď”. Je oslavou života a vnitřní ženské krásy. Magnólii rozeznáme v srdci vůně, jak se prolíná s jasmínem a kontrastním zázvorem a pepřem. Úvodu dominuje liči a frézie a vše je vystavěno na základu z ambry, pižma a jasmínu. 

SEBEVĚDOMÝ LEKNÍN

Vůni leknínu si oproti předchozím květinám asi málo kdo vybaví a jako kytici ho asi také žádná z nás nedostala, naštěstí ve volné přírodě i v parcích můžeme jeho krásu stále obdivovat. Sebevědomá květina  plovoucí na hladinách rybníků  či zahradních jezírek nás nepřestává fascinovat. Věřte, že stejně tak vás okouzlí i vůně GUESS Seductive Charm. Jak název napovídá, vůně je určena šarmantním ženám, které chtějí zapůsobit. Leknín, jehož vůně se obzvlášť hodí do teplých měsíců, tvoří květinové akordy s frézií, pivoňkou a plumérií. Horní vrstva je vystavena na ovoci, tedy na grapefruitu a jablku, a celou vonnou kompozici rámuje ambra a santalové dřevo. 

SMYSLNÁ ORCHIDEJ

Sto milionů let. Tak dlouho zdobí svět vznešená květina zvaná orchidej, a to v nesčetně barevných kombinacích. Už jste ale viděli černou orchidej? Podmanivá až magická květina si získává na oblibě u milovníků pokojových rostlin, ale své zastoupení má i ve vůních. Obzvláště v jedné, zcela výjimečné Black Orchid z dílny jednoho z nejznámějších návrhářů dnešní doby TOM FORD. Tuto parfémovanou vodu od ostatních odlišíte prvním přivoněním, je zkrátka nezaměnitelná. Podmanivost a smyslnost má vepsanou v každém akordu. Nepřekvapí tedy složky jako kadidlo, vetiver, pačuli nebo mexická čokoláda. Vzácnou černou orchidej doplňuje v srdci vůně lotos, jasmín, nebo keř ylang-ylang a přivítá vás neobvyklá kombinace černého rybízu, amalfského citronu nebo lanýžů. 

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.