Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Slaďte se s barvou roku - Viva magenta

23.1.2023

Všichni už víme, jaká barva bude vládnout novému roku. Společnost Pantone Color Institute vyhlásila barvou roku 2023 odstín Viva magenta. V češtině bychom ji mohli označit za karmínovou, jiní dávají přednost anglicismu magentová. Ať už je vaše volba názvu jakákoliv, jisté je, že tato podmanivá a energická sytě červená barva s podílem fialové bude letošnímu roku dominovat, a to nejen ve světě módy. 

Viva Magenta je skutečně nepřehlédnutelná, je to barva plná síly a pozitivní energie. Rozhodně není fádná nebo nudná. Je tu pro všechny, kteří s otevřenou náručí vítají vše, co život přináší. Zároveň jde ale o barvu přirozenou a přírodní, což akcentuje důležitou hodnotu dnešní doby.

Zajímavé určitě je, že inspirací pro letošní rozhodnutí společnosti Pantone Color Institute byl hmyz Červec nopálový nebo také Nopálovec karmínový, žijící ve střední a jižní Americe. Oblibu a vysokou hodnotu si získal právě pro svou sytou červeno-fialovou barvu. Od hluboké historie se tak využívá pro výrobu barviva, které nachází uplatnění v potravinářském, farmaceutickém, kosmetickém i textilním průmyslu. Na obalech produktů je skrytý pod označením E120. Najít toto přírodní barvivo v běžných produktech není nic těžkého a klidně se vsadíme, že některou takto obarvenou dobrotu máte i vy doma ve své ledničce nebo spíži.  

 

Nás však mnohem více než potraviny zajímá kosmetika a móda. Asi Vás nepřekvapí, že barvivo E120 se objevuje jako přísada mnohé dekorativní kosmetiky, a tak nebude těžké se s barvou roku sladit. Pokud letos nechcete zapadnout, určitě se vyplatí se dekorativní kosmetikou v magentové barvě vybavit. A jestli Vám zvláště padla do oka a nechcete si tento trend nechat ujít, ozdobte si svou toaletku i vůněmi s nepřehlédnutými karmínovými flakonky. Máme tu pro vás hned několik tipů…. 

RTĚNKY VIVA MAGENTA

OČNÍ STÍNY VIVA MAGENTA

LAKY NA NEHTY VIVA MAGENTA

VŮNĚ VIVA MAGENTA

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.