Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Profesionální štětce pro dokonalé líčení

7.9.2017
?id=124908.jpg

Všimla jste si u své kamarádky, kolegyně či kolemjdoucí jak je bezchybně nalíčená? Snila jste o své vlastní sbírce kosmetických štětců, ale nevíte jak a který na co použít? Pro dokonalé, přirozené a precizní nalíčení je kosmetický štětec nutností a i z hygienického hlediska je lepší variantou než nanášení make-upu prsty. My Vám dnes přinášíme popis několika kosmetických štětců, které vám rozhodně nesmí chybě v koupelně či kosmetické taštičce.

Jakou značku zvolit?

„Sto lidí, sto chutí“, ale pro velký ohlas, jsme pro Vás vybrali značky Hakuro a Sefiros, které jsou velmi oblíbené nejen u začátečníků, ale milují je i známe youtuberky a profesionální vizážistky.

HAKURO:

1) Vyrábí své štětce z přírodních štětinek nebo z velmi jemných syntetických štětinek. Rukojeť je dělaná z přírodního dřeva.

2) Štětce se vyznačují vysokou hustotou a pevností štětin, které při na nanášení či čištění nevypadávají.

3) Na pleť jsou velice jemné a příjemné.

SEFIROS:

1) Česká, kvalitní značka.

2) Štětinky jsou vyrobeny ze syntetických high-tec vláken. Rukojeť převážně dělaná z červeného dřeva.

3) Štětce jsou dostatečně husté a na pleť jemné.

Obě značky jsou populární a za velmi pěknou cenu. Bezchybné líčení si může dovolit každý.

Štětce, bez kterých se neobejdete:

V první řadě začneme kosmetickými štětci, které jsou určeny na pleť. Především na nanášení BB krému, make-upu, korektoru, pudru či bronzeru.

1) Plochý štětec neboli Foundation brush:

Je vhodný pro BB krém či podkladovou bázi a spousta žen ho používá i na krémový, krycí make-up, kdy potřebují zakrýt větší nedokonalosti pleti, jako je třeba akné nebo kruhy pod očima. Pro silné krytí je ideální si nabrat štětcem make-up a takzvaně „poťupkávat“ místo, které potřebujete zakrýt. Krémíky či báze zase jednoduchými a lehkými tahy rozmazáváme do ztracena. Postupujeme vždy od středu obličeje do stran. Zkuste třeba od značky Sefiros Brushes Foundation Brush Flat.

2) Určitě vám nesmí chybět štětec na korektor Concealer brush:

Ideální je plochý, oblý štěteček, který se postará o precizní aplikaci. Vhodný na kruhy pod očima či nedokonalosti. Potřebné množství korektoru naneste na štěteček a jemně „poťupkávejte“ na místo, které potřebujete zakrýt. My jsme spokojeny se štětcem od značky Hakuro H60.

3) Štětec na make-up:

Mezi TOP oblíbenými je štětec HAKURO H50 nebo kulatý štětec Sefiros Foundation Brush Round. Husté a jemné štětinky krásně zapracují make-up do pokožky. Dosáhnete rovnoměrného nanesení a tím získáte přirozenější vzhled. Určitě se minimálně jeden z nich stane Vašim „miláčkem“. Krouživými pohyby nebo „poťupkáváním“ bezchybně zapracujete make-up do pleti.

4) Make-up už máme precizně nanesený a teď je potřeba ho takzvaně zafixovat pudrem.

Štětec na pudr Powder brush je opravdový základ, který by měla vlastnit každá z nás. Měl by mít dlouhou rukojeť. Musí být určitě hustý, kulatý a hlavně měkký. Menší množství pudru naberte na štětec a lehkými pohyby fixujte tvář. Rozhodně na ruku netlačte, chcete přece obličej pouze zafixovat a ne vytvořit nevzhlednou masku. Všechny tyto kritéria tvoří štětec HAKURO H55 nebo Sefiros Brushes Red Wood Large Powder Brush.

5) Štětec na tvářenku Blush brusher:

Je vhodný použít takový, jakou používáte tvářenku. Na pigmentované, pudrové tvářenky je vhodné zvolit spíše, dokulata řešený štětec. Ideální HAKURO H56, který je možné použít i na pudr. Pro zapečetěné tvářenky zvolte spíše pevná vlákna se šikmým řešením. Sefiros Brushes Blush Brush Angular.

Na nanášení tvářenky platí pravidlo ,,Méně je někdy více´´. Proto stačí nabrat na štětec menší množství a jemnými tahy od ucha doprostřed tváře po lícní kosti nanášíme. Dejte si záležet, aby tvářenka byla zapracovaná do ztracena, jinak se vytvoří nevzhledné ostré přechody. Pokud to přeženete přeci jen s množstvím, tak stačí přepudrovat pudrem, který barvu zmírní.

Ve druhé řadě máme štětce na oči a obočí:

1) Na oční stíny nebo k aplikaci stínu na celé pohyblivé víčko Eye shadow brush.

Vhodný je plochý štěteček HAKURO H70 nebo Sefiros Brushes Eyeshadow Brush Large. Jemnými, krátkými tahy nanášíme oční stín. Můžete ho i „vyťupkávat“ a vrstvit podle toho, jakou chcete mít intenzitu stínu.

2) Stín máme nanesený, ale skoro vždy se vytvoří ostrá hrana očního stínu, která by se měla rozetřít do ztracena. S tím nám pomůže štěteček Blending brush. Hustý, chlupatý, kulovitý štětec. Krouživými pohyby se snadno zbavíte ostrých hran u víčka a vytvoříte krásný měkký přechod. Doporučujeme HAKURO H77 a Sefiros Brushes Red Wood Blender Brush.

3) K aplikaci očních linek a k dokreslení obočí nám vypomůže plochý, zkosený štětec Eye liner brush. Můžete ho využít jak na gelové oční linky, tak i na oční linku tvořenou stínem nebo na obočí, kdy si ho pomocí stínu dokreslíte. Zkuste třeba HAKURO H85 nebo Sefiros Brushes Blender Angular.

Tyto kosmetické štětce by Vám rozhodně neměli chybět. Vykouzlíte s nimi dokonalé a přirozené líčení, které Vám bude nejedna žena závidět!

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.