Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Kvalitní zubní pastou ke krásnému úsměvu

23.8.2017
?id=57424.jpg

Nikdo jistě neodepře, že péče o ústa je velice důležitá. A aby byla i účinná je zapotřebí používat kvalitní zubní pasty.
Pasty na zuby jsou kosmetické a zároveň terapeutické přípravky využívané jako pomůcky při péči o hygienu dutiny ústní. Přenášejí aktivní látky a pomáhají zvýšit účinnost čištění zubním kartáčkem. Na trhu je několik druhů zubních past. Ty se liší, ať už dle příchutí, tak i podle problému, pro který jsou určeny. V dnešní době je velký „boom“ používat bělicí pasty. Protože zářivě bílý chrup je zkrátka ozdobou úsměvu.
V následujících odstavcích si představíme čtyři značky kvalitních zubních past.

 

Jako první se podíváme na zoubek italské značce Marvis, která vznikla v 60. letech ve Florencii. Jejich první zubní pasta byla určena pro kuřáky. Kvůli jejím senzačním bělícím účinkům a osvěžující mátové chuti se stala velmi oblíbenou. Díky svému úspěchu přišla firma hned s dalšími příchutěmi, a to s ne jen tak obyčejnými. Přestavte si, že si čistíte zuby pastou, která má příchuť skořice, zázvoru či lékořice. A co teprve jejich limitovaná edice plná exotiky jako kokos, meloun či papaya? Tím se pak denní rutina jako čištění zubů stane opravdovým zážitkem.
Navíc tyto pasty neobsahují fluorid, který je pro tělo škodlivým karcinogenem ovlivňujícím nervovou činnost. Jeho přebytkem právě zub křehne. I když jeho dlouhodobým používáním eliminujete kazivost zubů až o 30%. Máte na zubech bílé tečky? Ty jsou právě způsobeny fluoridem, proto přejděte na pasty, v nichž je fluorid zcela vynechán. Zubní pasty Marvis středně pění v ústech, takže kartáček pěkně klouže po Vašem chrupu.
V neposlední řadě bych ráda vyzdvihla jejich špičkový retro design. Takže se stanou i ozdobou ve Vaší koupelně.
Dodávají se ve velikosti 75 ml. Svou nabídku rozšiřují navíc zubními kartáčky a ústními vodami.

 

Dále se podíváme na zubní pasty značky Ecodenta. Ty se chlubí propojením moderní vědy a přírody. Jsou testované zubními lékaři a byly vytvořené ve spolupráci s Litevskou univerzitou. Vyrábějí se z přírodních látek a neškodí životnímu prostředí. Jednou z hlavních složek je zelený čaj Teavigo, který dodává příjemný svěží pocit v ústech a navíc má antibakteriální účinky.
Každá z těchto zubních past obsahuje vybrané rostliny, které eliminují daný problém zubů či dásní. Jako je citlivost zubů, krvácení dásní, posílení zubní skloviny, ale jsou i proti zubnímu kameni či kazu atd. Top produktem je určitě bělící zubní pasta s obsahem aktivního černého uhlí, které je šetrné k zubům a navíc dává pastě netypickou černou barvu. Vzniklá pěna je pak zbarvena do šediva.
Ecodenta nezapomíná ani na dětský chrup. Nabízí zubní pasty s příchutí jahody s extraktem z mrkve a černý rybíz s extraktem z heřmánku.
Zubní pasty Ecodenta neobsahují pěnivé látky, abraziva (složky obrušující zubní sklovinu), parabeny (konzervační činidla), ani peroxid. V dodání jsou ve 100 ml tubách, dětské pak ve velikosti 75 ml. Svůj sortiment doplňují o ústní vody a zubní kartáčky.

 

V poslední řadě si posvítíme na značku Swissdent, která patří k velikánům v dentální kosmetice. Jedná se o švýcarskou poměrně mladou firmu založenou v roce 2006 v Curychu. Zubní pasty jsou zaměřeny na bělení zubů a mají opravdu vynikající výsledky založené na nejmodernějších výzkumech. Jsou velice šetrné a mají nízkou hodnotu abrazivity. Tyto pasty na zuby jsou doporučovány zubními lékaři. Přírodní enzymy získané z ananasu a papáji zbavují zuby nevzhledných skvrn. Pasty Swissdent poměrně málo pění, proto některým lidem nevyhovují. Na druhou stranu je ale super, když nemáte ústa plné pěny, co říkáte? Top produktem se stala zubní pasta Extreme, která je právě určena i pro kuřáky a lidi, kteří mají rádi červené víno a kávu. Za nás má právě tato pasta ze všech zmiňovaných číslo jedna. A navíc tyto pasty na zuby nejsou testovány na zvířatech. Jsou dodávány v 50 a 100 ml baleních, některé i v cestovních baleních 10 ml. Mimo to se od značky Swissdent dají zakoupit kartáčky na zuby, ústní vody nebo ústní spreje.
 

Věříme, že vyzkoušením jakékoliv ze jmenovaných past, už nebude chtít sáhnout do regálu v drogerii po „obyčejné“ pastě na zuby.
Aby však tyto pasty měly svůj účinek, je potřeba si zuby čistit 2x denně po dobu 2-3 minut.

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.