Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Léto, které si užije i vaše pleť. Jak na skincare v teplých měsících

29.5.2024

Připraveni na léto?  ⛱ 🌊 🌞 A myslíte opravdu na všechno? 

Zatímco my si užíváme dovolené a slunečné dny, naše pleť tento entuziasmus nemusí sdílet. Probdělé večery a neustálé vystavování slunci ji mohou výrazně zatěžovat. Pojďme se podívat, jak ji v tomto náročném období ulehčit a jakou péči jí dopřát, aby zůstala svěží a chráněná. Existuje mnoho kroků, které můžeme udělat pro ochranu pleti kromě používání dostatečné SPF ochrany. Objevte produkty a techniky, které vám pomohou udržet pleť během léta zářivou a svěží.

Ochrana před UV zářením je nezbytnou součástí každé skincare rutiny, zvláště v letních měsících. Ať už je venku jasno, oblačno, nebo deštivo, krém s vysokým SPF by vám nikdy neměl chybět. Avšak UV filtr není jediný faktor, na který bychom měli v péči o pleť myslet. Sluneční záření, koupání ve chlorované vodě, nebo nedostatek spánku mohou pleť silně zatěžovat, což se brzy projeví na jejím stavu. Některé z vás se mohou potýkat s vysušením a šupinkami způsobenými ztrátou hydratace,  jiné bojují s nadměrným maštěním pleti a akné, které umocňuje zvýšené pocení. Nesmíme zapomenout ani na ty, které trápí pigmentové skvrny. Neexistují univerzální rady pro všechny, ale o některé principy se opřít můžeme, a díky nim pleť výrazně podpořit. Pojďme se podívat, jak můžete své pleti skutečně pomoci.

HYDRATACE JE ALFA A OMEGA PÉČE O PLEŤ

Hydratace je klíčovým krokem v péči o pleť, a to i pro ty s mastnějším typem pleti. Zajímavostí je, že nadměrná produkce mazu často signalizuje právě nedostatek hydratace. Proto je důležité dbát na hydrataci nejen pomocí kvalitních pleťových produktů, ale i dostatečným příjmem tekutin během dne. Ráno i večer volte produkty obohacené o kyselinu hyaluronovou, která je známá svou schopností vázat vodu a zajistit dlouhodobou hydrataci pleti. V teplých měsících preferujte lehčí textury, jako jsou hydratační fluidy nebo gely, které pokožku nejen hydratují, ale i příjemně osvěžují. Vyzkoušejte náš tip a uchovávejte séra v ledničce a aplikujte je chladivá – tento malý trik dodá vaší rutině příjemný osvěžující rozměr a zpříjemní každý letní den.

ANTIOXIDANTY JAKO SILNÍ SPOJENCI PROTI VNĚJŠÍM VLIVŮM

Skvělými pomocníky v boji proti vnějším negativním vlivům jsou antioxidanty. Mezi ty klíčové patří například vitamin C, vitamin E, retinol, beta-karoten nebo kenzym Q10 a další vitamíny, minerály a aminokyseliny. Tyto složky efektivně bojují proti volným radikálům, redukují oxidační stres a neutralizují toxiny, které pronikají do našeho těla například z nadměrného opalování, kouře či znečištěného prostředí.

Antioxidanty jsou obsažené v pleťových krémech nebo sérech a ve většině případů je můžete kombinovat. Pozor si dejte na retinol, který je skvělým pomocníkem, ale je třeba s ním zacházet opatrně. Nekombinujte ho s vitamínovými séry a používejte ho zásadně na noc. 

Nezapomeňte, že péče o pleť je komplexní proces, kde jdou výběr správných produktů a zdravý životní styl ruku v ruce. Potraviny bohaté na antioxidanty tak zapojujte do svého jídelničku co nejčastěji, abyste posílili obranyschopnost své pleti zevnitř. 

NAŠE TIPY

ZKLIDNĚNÍ A OSVĚŽENÍ KDYKOLIV TO PLEŤ POTŘEBUJE

Každý z nás zná ten pocit, když unavená a podrážděná pleť potřebuje zklidnit a osvěžit. S tím skvěle pomohou přírodní produkty, které zafungují tak, jak mají, a zbytečně nezatíží. Spolehnout se v tomto případě můžete na levanduli, aloe vera, zelený čaj, nebo růži. Prostřednictvím sprejů, nebo zklidňujících krémů docílíte okamžitého zmírnění nepříjemného pálení, svědění či pnutí, a za to vám vaše pleť bude vděčná. Pokud jste se spálili od sluníčka,  na nic nečekejte a ošetřete svou pleť hned, přejdete díky tomu začervenání a loupání. O postižené místo se pak starejte ještě pečlivěji. 

Dalším  tipem na letní osvěžení jsou termální vody, které zajistí rychlé osvěžení kdykoliv během dne. Sprej s touto osvěžující vodou zkrátka berte všude s sebou, poslouží nejen na pleť, ale i na celé tělo. 

DŮKLADNĚ ČIŠTĚNÍ PEELINGEM

Obzvlášť v létě je naše pleť zanesená nečistotami, šupinkami a odumřelými buňkami. Může za to mimo jiné i nadměrné pocení v kombinaci s makeupem. Proto je třeba myslet na důkladné čištění pleti a na pravidelný peeling, který bychom své pleti měli dopřávat ideálně 1 - 2x týdně. Díky němu bude naše pleť zdravější a bude vypadat svěže. Dle toho, co více vyhovuje vaši pleti, zvolte exfoliaci chemickou nebo mechanickou cestou. Chemické peelingy jsou vhodnější především pro suchou a citlivou pleť, kterou může aplikace malých částeček kávy, cukru nebo soli podráždit. I peeling je velmi bohatý právě na antioxidační látky, o kterých tu již byla řeč. 

Nemusíte se obávat, že by pravidelné používání peelingu porušilo vaši opálenou pleť. Naopak. Exfoliace pomáhá sjednocovat tón pleti a čistí ji od všech nečistot, takže s ní bude opálení mnohem jednodušší. 

NAŠE TIPY

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.