Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Nechte svou tvář zazářit: GLOW make-up jako nový trend

9.4.2024

Sbohem matnému make-upu bez jiskry! Letošní jaro a léto jsou ve znamení GLOW looku, který vaší tváři dodá zářivý lesk a zvýrazní přirozenou krásu. Pro dokonalý a trendy glow look vám bude stačit pár dobrých triků a správně vybrané produkty, které vám poslouží jak pro denní, tak pro večerní líčení. Pojďme se společně podívat na to, jak pleť rozjasnit a přivítat teplé měsíce zářivým glow efektem. 

ZDRAVÁ PLEŤ JAKO PLÁTNO PRO GLOW MAKE-UP

A začneme od píky. Nepostradatelným základem pro dosažení dokonalého GLOW looku je totiž zdravá pleť. Klíčem k jejímu rozjasnění a vitalitě je pravidelná a správná péče. Skutečným pokladem jsou v tomto ohledu především produkty s Vitamínem C, neboť tento silný antioxidant pomáhá bojovat proti volným radikálům, podporuje produkci kolagenu a výrazně zlepšuje jas a sjednocení tónu pleti. Aplikace pleťového séra nebo krému s vitaminem C jako součást vaší ranní rutiny může výrazně přispět k dosažení zářivé a mladistvě vypadající pleti. Nezapomínejte také na důležitost SPF ochrany během dne, aby vaše pleť zůstala chráněná před škodlivými UV paprsky a nevytvářely se na pleti nežádoucí tmavé skvrny. Správná kombinace těchto produktů poslouží jako ideální plátno pro váš GLOW make-up.

PRODUKTY, KTERÉ ROZZÁŘÍ

Pro dosažení ideálního zářivého make-upu je klíčové věnovat pozornost výběru správných produktů, které vaší pleti dodají žádaný efekt. Zatímco některé produkty, které máte doma, můžete snadno upravit a použít i pro tento trend, zvláště novinky na trhu nabízejí široký výběr speciálně určených pro dosažení GLOW vzhledu. Určitě se vyplatí je vyzkoušet. 

Velkou pozornost si zaslouží už první krok, a to primer. Výběrem správné podkladové báze jasně definujete směr a výsledný efekt vašeho líčení. Na rozdíl od tradičních primerů s matujícím efektem, pro GLOW make-up hledáme produkty, které maximálně rozjasní pleť. S tím vám pomohou buď oleje  - obzvlášť pokud máte suchou pleť, není třeba se jich bát - nebo primery s třpytkami. Podobně tomu je i u make-upu. Zde volte tekuté textury, které pleť hydratují a mají lehké až střední krytí. Pokud navíc obsahují rozjasňující složky, jste na správné cestě. Tipy na vhodné primery a make-upy najdete pod článkem. 

Pro další kroky líčení se více vyplatí tekuté produkty nebo ty v tyčince, než klasické pudrové. Konturování provádějte jemně a s důrazem na přirozený vzhled. Zatímco tvářenky stačí lehce, rozjasňovač bude hrát hlavní roli, ideálně ten s perleťovými pigmenty. V duchu 90. let jsou nyní hitem holografické rozjasňovače s fialovými odlesky.

TIP: Nemáte-li po ruce glow primery nebo boostery a přesto toužíte po výrazném lesku, vyzkoušejte náš TIP: Smíchejte svůj oblíbený pleťový krém, podkladovou bázi nebo make-up s několika kapkami tekutého rozjasňovače nebo třpytivého bronzeru a aplikujte rovnoměrně po celém obličeji.

Co se týče líčení očí, máte naprostou svobodu. GLOW make-up skvěle doplňuje jak jemný nude vzhled a líčení tón v tónu, tak i kombinaci s odvážnějšími barvami na očích a rtech nebo večerní smokey eye. GLOW efekt skvěle ladí s různými styly, záleží jen na vás, který z nich zvolíte.

I NA POSLEDNÍM KROKU ZÁLEŽÍ

Stejně klíčový jako úvod do vašeho GLOW make-upu je i jeho závěrečný krok - fixace. Způsob, jakým make-up zafixujete, má totiž důležitý vliv na finální vzhled. Jak už jsme zmínili, v případě GLOW make-upu je lepší se pudrovým fixátorům vyhýbat, aby se zachoval zářivý efekt. Pokud vás trápí mastnější T zóna, můžete ji jemně přetřít transparentním pudrem, ale na tváře vynechte. Ideální volbou pro dokončení vašeho make-upu je spíše fixační sprej, zvláště ten s rozjasňujícím efektem, který nejen zafixuje líčení, ale zároveň podtrhne jeho zářivý vzhled. Na trhu existuje řada těchto produktů, takže si můžete snadno vybrat ten, který bude vaší pleti nejvíce vyhovovat a dodá vašemu make-upu dokonalé finální „glow“.


 

GLOW make-up může být zábavným oživením vaší denní beauty rutiny, přinášejícím nejen novou energii, ale i sebevědomí. Vyzkoušejte si naše tipy, přizpůsobte svým zvykům a najděte si svou vlastní cestu, která vám bude vyhovovat. Nebojte se experimentovat a nechte svůj GLOW make-up oživit vaše každodenní okamžiky i speciální chvíle. Líčení je hra, tak si ji hrajte naplno! 

NAŠE TIPY

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.