Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Vraťte své pleti vitalitu - Jednoduché techniky k účinnému a přirozenému liftingu

13.3.2024

Ostré kontury čelisti, vyhlazená pleť, elegantní linie krku a dokonale tvarované obočí jsou znaky, které mnozí považují za symbol krásy. Zatímco některé celebrity dosahují těchto ideálů prostřednictvím chirurgických zákroků, existují daleko jednodušší a přirozenější cesty, jak docílit podobných výsledků bez nákladných a invazivních procedur. Navíc jsou to cesty mnohem zábavnější, zvládnete je sama a kromě liftingu vám přinesou i skvělou relaxaci. Připravte se objevit na první pohled prosté, ale účinné techniky, které si bezpochyby oblíbíte.

CVIČENÍ JE I PRO OBLIČEJ: JÓGA, KTERÁ VAŠI PLEŤ VRÁTÍ V ČASE

Obličejová jóga je technika zaměřená na posílení svalů na obličeji a krku, kdy jednoduchými cviky dochází k lepšímu prokrvení, posílení mimických svalů, zpevnění pleti a vyhlazení vrásek. Není divu, že jedním z tajemství udržení krásy korejských žen, stala se ale i vyhledávanou metodou ve zdravotnictví k rehabilitaci obličeje po úrazech či mozkových příhodách. 

Díky rostoucímu zájmu o tz. Face Yogu se na sociálních sítích objevuje čím dál více účtů věnovaných praktickým tipům, jak na to - ať už českých nebo zahraničních. Snadno tak najdete návody na cviky pro celý obličej nebo směřované na specifické oblasti, které vás  trápí nejvíce. Cvičení nejsou složitá a naučíte se je jednoduše, základ úspěchu je v častém opakování. Obličejové józe se určitě věnujte denně, nabízí se ráno a večer po dobu okolo 5 minut v závislosti na tom, čeho chcete docílit. Vzpomenout si na ni ale můžete i během dne. Například, když se díváte na televizi nebo při cestě autem, si můžete vytvořit návyk zaměřit se na cviky, u kterých není nutné zrcadlo. Než si ale cviky "osaháte", doporučujeme cvičit v klidu, abyste se mohla dobře soustředit a cvičení tak bylo co nejvíce efektivní. 

Cvik obličejové jógy pro vyhlazení vrásek kolem rtů

K některým cvikům vám bude stačit mimika obličeje, pro některé si budete potřebovat pomoci rukama, které poslouží k vytvoření protitlaku. Před cvičením je dobré zafixovat hrudník a co nejvíce uvolnit všechny mimické svaly. Některé cviky jsou určené k vícečetnému opakování, další jsou naopak statické a póza se po dobu několika sekund drží - tak, jak to známe u běžné jógy. 

VYZKOUŠEJTE SI JEDNODUCHÉ CVIKY OBLIČEJOVÉ JÓGY PRO ZAČÁTEČNÍKY

 Balón - Zhluboka se nadechněte a naplňte ústa vzduchem tak, aby tváře vypadaly jako balón. Na rty položte ukazovák a prostředník 
a jemně na rty tlačte. Držte tuto pozici 5 sekund a poté vzduch pomalu pusťte. Tento cvik opakujte 5 krát. 
Pomáhá posílit svaly tváří a zvyšuje pružnost kůže.

Mašinka - Zhluboka se nadechněte,  spodní čelist vysuňte dopředu, hlavu zvedněte nahoru a s hlasitým "ŠŠŠŠ" vzduch vyfukujte, jako byste napodobovali zvuk "mašinky". Rty při tom co nejvíce tvarujte do písmene O a tlačte je co nejvíce nahoru.. Cvik opět pětkrát zopakujte. 
Pomáhá odbourávat vrásky kolem rtů, vyhlazuje kůži na krku a pomáhá definovat čelist.

TAJEMSTVÍ OBLIČEJOVÉ MASÁŽE: RELAXACE A OMLAZENÍ PLETI V JEDNOM

Další oblíbenou a příjemnou možností je obličejová masáž, která má konec konců s obličejovou jógou některé prvky společné. 

Tato technika využívá jemného tlaku a masážních pohybů k stimulaci obličejových svalů a zlepšení cirkulace krve, což opět vede ke zpevnění pleti a zmírnění tvorby vrásek. Pro obličejovou masáž můžete použít různé nástroje, jako je kámen gua sha nebo speciální masážní pomůcky, které pomáhají cílit na konkrétní oblasti a poskytují hlubší stimulaci. Pokud ale nemáte tyto nástroje po ruce, nemusíte se obávat – efektivní masáž můžete provádět i pouhýma rukama

Masáž pomocí kamene Gua Sha

Věnujte obličejové masáži každý den alespoň pět minut, ideálně večer, což vám nejen pomůže relaxovat po náročném dni, ale také podpoří regenerační procesy vaší pleti během noci. S pravidelnou praxí obličejové masáže zaznamenáte zlepšení elasticity a pevnosti pleti, což přispěje k mladistvějšímu a svěžejšímu vzhledu. Masáž si ale nemusíte dopřávat pouze preventivně - začleňte ji do přípravy na ples nebo výjimečnou večeři - účinky jsou totiž vidět okamžitě

Před zahájením masáže je důležité pleť řádně připravit a vyčistit. Použijte několik kapek kvalitního masážního oleje nebo séra, aby vaše prsty či masážní pomůcky mohly snadno po pokožce klouzat. Velkými pomocníky jsou speciální séra či krémy se zpevňujícím či liftingovým účinkem, díky kterém svou snahu ještě znásobíte. 

Asi nejznámější pomůckou je kámen gua sha vycházející z tradičních technik čínské medicíny. Může být vyrobený z různých druhů kamenů, které mají samy o sobě na naši pleť pozitivní účinky - z růženínu, ametystu nebo třeba nefritu. Jeho výhoda je ale nejen v materiálu, ale také ve tvaru. Každou jeho část využijete na růžné části vašeho obličeje. Zatímco plochy jako tváře nebo čelo vyhladíte rovnou stranou, dva výběžky pomohou s definicí čelisti, pozvednou obočí nebo skvěle uvolní trapézové a krční svaly.

Jak jsme ale uvedli, s obličejovými masážemi si poradíte i za pomocí vlastních rukou - právě tolik potřebnou prohlubeň mezi dvěma výběžky vytvoříte snadno skrčením ukazováčku a prostředníčku. Masáž rukou má navíc výhodou v tom, že snadněji ovlivníte tlak vyvíjený na vaši pleť. 

Nejčastěji začínáme masáží krku, a postupně pokračujeme směrem vzhůru - od čelisti, přes tváře, lícní kosti, oční okolí, obočí až po čelo. 

JEDNODUCHÝ NÁVOD NA MASÁŽ KAMENEM GUA SHA

PODPORA ZVENKU: KOSMETIKA, KTERÁ UMOCNÍ ÚČINKY MASÁŽÍ

Kromě obličejové jógy a masáže je klíčovým krokem pro dosažení přirozeného liftingu obličeje také správná péče o pleť a výživa. Zaměření na hydrataci a ochranu pleti pomocí kvalitních krémů, séra a olejů může významně přispět k posílení struktury pleti a její elasticity. Nezapomeňte také na význam zdravé stravy a dostatečného příjmu vody, které jsou základem pro zdravý vzhled pleti zevnitř. Tento holistický přístup pomáhá nejen v boji proti známkám stárnutí, ale také podporuje celkové zdraví a pohodu.

Jak začít? Nejlépe ihned a samozřejmě krok za krokem. Není nutné se hned ponořit do všech tajů obličejové jógy. Začněte s několika cviky, které vám jdou nejlépe nebo řeší váš největší problém. Brzy zjistíte, že začlenit další techniky do vaší rutiny bude jednodušší a celková regenerace a posílení všech částí vašeho obličeje přijde přirozeně. Kýžené výsledky se brzy dostaví, a vy si budete moci poděkovat za další krok k zdravější a svěžejší pleti. Tak hurá do toho! 

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.