Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Překryjte, opravte a rozjasněte: Jak používat barevné korektory

20.2.2024

Chcete prozradit tajemství dokonalého make-upu? To, co vám pomůže povýšit líčení na vyšší úroveň, je práce s barevnými korektory a podkladovými bázemi. Právě ty vám pomocí neutralizace barev konečně pomohou zakrýt nedokonalosti na pleti, a vytvořit tak sjednocený tón bez zarudnutí, kruhů pod očima, nebo nežádoucích prosvítajících žilek. Pojďme společně zjistit, jaké je kouzlo jednotlivých barevných odstínů korektorů a primerů a jak si z nich udělat ty nejlepší společníky pro dokonalé každodenní líčení.

Barevné podkladové báze Barry M

Pokud chcete skutečně zazářit a záleží vám, aby byl váš make-up bez chybičky, s jedním klasickým korektorem si nevystačíte. Ale nebojte. Práci s barvami si rychle oblíbíte, výsledek je totiž hned viditelný a skutečně vás přesvědčí. Právě pro to, že spousta z nás chce řešit nedokonalosti pleti pomocí barevných korektorů či primerů, začíná se na trhu objevovat stále širší nabídka těchto pomocníků. Ať už v podobě jednotlivých kusů, tak i paletek obsahující všechny základní odstíny, které můžete použít. 

Barevné korektory pracují na principu barevné neutralizace, kde každá barva má svůj specifický úkol: od zelené přes fialovou až po červenou a žlutou. Právě tyto základní barvy jsou klíčem k vyváženému a sjednocenému tónu pleti. Ať už jde o zarudnutí, tmavé kruhy, nebo mdlý tón pleti, správný barevný korektor může snadno proměnit celkový vzhled. 

Pojďme společně prozkoumat, jak vám tyto produkty mohou pomoci.

ZELENÁ

Zelená barva neutralizuje červenou. Zelený korektor či primer tak bude jednoznačným pomocníkem pro všechny z nás, které bojují se zarudnutím, červenými flíčky po akné, nebo červenými žilkami. Takovými místy jsou nejčastěji tváře a oblast okolo nosu.  Stačí nanést malé množství přímo na problémové oblasti před aplikací make-upu, a sledovat, jak se červené místo stává neviditelným. 

FIALOVÁ

Fialová barva v paletě korektorů hraje roli perfektního vyrovnávače. Pokud vaše pleť trpí žlutými podtóny, které ji na pohled činí unavenou nebo mdlou, fialový korektor přichází na scénu jako záchranář. Jeho schopnost neutralizovat žluté tóny vám vrátí svěžest a rozjasní váš vzhled. Aplikuje se obvykle na celý obličej jako podkladová báze nebo lokálně na místa, kde je žlutý podtón nejvíce patrný. 

Paletka neutralizačních korektorů NYX Professional Makeup
Barevné korektory v tyčince od NYX Professional Makeup

ČERVENÁ

Říkáte si, že zelený ani fialový korektor vaše pleť nepotřebuje? Tak ten červený se vám bude hodit určitě. Kdo z nás totiž alespoň někdy nebojuje s kruhy pod očima? Možná to zní překvapivě, ale korektor v barvě pleti vám se zašedlými místy pod očima nepomůže, i když ho budete aplikovat sebevíc. Právě červená barva neutralizuje tmavé, našedlé tóny, tedy nejen kruhy pod očima, ale i nežádoucí stíny na obličeji, nebo zašedlá místa kolem úst. Náročný večer? Červený korektor hravě z pleti vymaže známky únavy a připraví vás na celý den. Tohodle parťáka určitě doporučujeme! A pokud nevěříte, zkuste si doma test s červenou matnou rtěnkou, kterou ve velmi slabé vrstvě použijete na zkoušku místo korektoru.
 

ŽLUTÁ

Když pomáhá fialový korektor neutralizovat žluté podtóny, funguje to samozřejmě i naopak. Žlutá barva  je tak mistrem v rozjasnění pleti a korekci modrých a fialových tónů. Využijeme ji tedy při maskování modřin, korekci tmavých žilek, nebo kruhů pod očima, které jdou spíše do modré a fialové barvy. Aplikace žlutého korektoru pod oči, na vrcholky lícních kostí nebo na střed čela může výrazně přispět k celkově svěžejšímu a mladistvějšímu vzhledu. Samozřejmě může pomoci s maskováním modřin na jakékoliv další části vašeho těla. Čím více nežádoucí barva blíží modré, tím více se s odstínem korektoru budeme chtít přiblížit oranžové. Oranžový a žlutý korektor se tak skvěle doplňují. 

Existuje samozřejmě řada dalších odstínů, které se zakrýváním nedokonalostí pomáhají, a to nejen profesionálním makeup artistům. Těm, co bojují s pigmentovými skvrnami nebo pihami například pomůže neutralizace růžovou, k zakrytí pupínků zase pomůže světlý, v některých případech i bílý korektor.

 Pomocníkem ve výběru nám může dobře posloužit barevná škála zobrazená v kruhu. Tzv. komplementární barvy, tedy barvy umístěné naproti sobě, se zároveň neutralizují. 

Kombinace barevných korektorů s dalšími produkty make-upu může znít jako věda, ale ve skutečnosti je to jednodušší, než se zdá. Klíčem je začít s čistým plátnem, což znamená aplikovat korektor na připravenou pleť. Jako vždy nanášejte v tenkých vrstvách a dle potřeby přidávejte, nikdy to ale nepřežeňte. Až po použití  barevných korektorů, popřípadě primerů, pokračujte s nanášením make-upu. Nezapomeňte na fixaci transparentním pudrem pro dlouhotrvající efekt. Tento postup nejen zvýší odolnost vašeho líčení  během dne, ale také pomůže udržet barevné korektory na místě, aby mohly po celý den účinně pracovat. S těmito jednoduchými kroky dosáhnete dokonalého a profesionálně vypadajícího výsledku, který vydrží od rána do večera.

Škála barev. Barvy umístěné naproti sobě se vzájemně neutralizují.

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.