Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Přechod na profesionální vlasovou kosmetiku: Co získáte navíc?

31.1.2024

Doba, kdy byla profesionální péče o vlasy výsadou salonů, je pryč. Díky lepší dostupnosti profesionálních řad vlasové kosmetiky si můžete tento luxus dopřávat i doma, a my tak znovu stojíme před rozhodováním, po jakých produktech sáhnout. Jaký je ve skutečnosti rozdíl mezi profesionální péčí a kosmetikou běžně dostupnou v drogeriích? Co ji dělá výjimečnou?  Stojí za to kvůli ní měnit svou rutinu a vyplatí se do ní investovat?

JAKÉ VÝHODY UKRÝVÁ LAHVIČKA PROFESIONÁLNÍ PÉČE?

Zaměřme se nejprve na rozdíly od běžných produktů, které známe z regálů drogerií. Na první pohled se může zdát, že rozdíl spočívá pouze v ceně. Nebude to však tak jednoduché. Klíčovým rozdílem oproti běžné vlasové kosmetice tkví 

  • ve složení,
  •  v koncentraci účinných látek,
  •  v zařazení inovací při vývoji

Co to znamená?

Profesionální vlasová kosmetika je vyvíjena s důrazem na vyšší koncentraci aktivních složek, což znamená, že jsou efektivnější a přizpůsobené specifickým potřebám vlasů a vlasové pokožky. Obsahují složky jako jsou proteiny, aminokyseliny, vitamíny a přírodní oleje ve vyšších koncentracích, což zvyšuje jejich účinnost.

Toto obohacení umožňuje vlasy nejen čistit, ale zároveň je ošetřovat a chránit před poškozením způsobeným teplem, chemickými látkami nebo vnějšími vlivy. V praxi to má ale i další výhodu - díky vysoké koncentraci navíc není žádoucí použít produktu v jedné dávce příliš mnoho. Často stačí poloviční množství oproti běžnému šamponu. 

S efektivitou a účinkem pomáhá využívání nejnovějších vědeckých a technologických poznatků o vlasech, vlasové pokožce a péči o ně. Značky, které se zaměřují na profesionální vlasovou kosmetiku, investují do inovací a přicházejí s vlastními patenty zaručujícími perfektní péči, které se vám jinde nedostane. 

Každý typ vlasů vyžaduje jiný přístup a profesionální produkty toto rozmanité spektrum potřeb dokáží pokrýt. Od hydratačních formulí pro suché a poškozené vlasy až po lehké přípravky pro jemné a tenké vlasy, profesionální kosmetika nabízí cílené řešení pro každý problém. 

Díky přesnému zacílení na problém oceníte nejen okamžitě viditelné výsledky, ale i dlouhodobé zlepšování stavu vlasů, které jsou zdravé, silné a lesklé. 

VÝBĚR PROFESIONÁLNÍ VLASOVÉ KOSMETIKY: NECHTE SI PORADIT

Výběr toho správného profesionálního vlasového produktu může být někdy trochu oříškem. Každé vlasy jsou jedinečné a to, co funguje pro jednu osobu, nemusí nutně být ideální pro jinou. V nabídce profesionálních produktů proto většinou nenajdete šampon pro všechny typy vlasů (s výjimkou hloubkově čistících, u kterých se nepředpokládá mytí na denní bázi), ani mnoho produktů 3 v 1. A je to tak správně. 

Proto doporučujeme začít tím, že se s radou obrátíte na kadeřníka, který rozumí vašim specifickým potřebám a typu vlasů. Některé salony mají přímo navázanou spolupráci s konkrétní značkou, některé mají zkušenosti s produkty napříč trhem. Nechte si s jejich pomocí vytipovat produkty, které konkrétně vám pomohou ke zdravým vlasům, a když už budete vědět, po čem sáhnout, můžete nakupovat samostatně, protože profesionální produkty už nakoupíte i mimo salony, například u nás na Europarfémech. U nás brzy poznáte, že posunout péči o vlasy o level výš nutně neznamená více zaplatit.

VLASOVÝ MAKEOVER: PROMĚŇTE SVOU RUTINU KROK ZA KROKEM

Začlenění profesionální vlasové kosmetiky do vaší denní rutiny nemusí být složité. Začněte s několika klíčovými produkty, jako jsou šampon a kondicionér, a postupně přidávejte speciální péči v podobě masek, olejů nebo sér. Jejich účinky navíc můžete vzájemně kombinovat, nebojte se tedy využívat produkty napříč řadami jedné značky, obzvlášť, potřebujete-li zacílit na více problémů najednou. 

Nejprve nakupte menší balení, pokud se vám ale produkt osvědčí, můžete si ho opatřit ve větší militráži, šampony a kondicionéry často seženete i s objemem 1 l, což je další výhoda, která šetří vaši peněženku, čas i přírodu. Třešničkou na dortu jsou pak stylingové produkty, které vám pomohou s dokonalým účasem a jeho fixací, a dovedou celou vaši péči o vlasy k dokonalosti. 

Pokud stále nevíte jak na to, a nechcete změnu začít příliš radikálně, vyberte si z nabídky profesionální vlasové kosmetiky pouze hloubkově čistící šampon, který řeší obnovu vlasu na molekulární úrovni a regeneruje strukturu vlasu. Takový šampon se nepoužívá na denní bázi, dle typu vašich vlasů a míry poškození je vhodné ho využít jednou týdně až jednou za tři týdny, kdy vám zajistí obnovu od veškeré zátěže z běžného mytí. Uvidíte, že pocítíte změnu, která vás postupně navede k rozšíření vaší kosmetiky o další profesionální produkty. 

Tímto způsobem můžete postupně zvyšovat kvalitu péče o vlasy a zároveň si vytvořit rutinu, která bude příjemná a snadno udržitelná. Výsledkem bude nejen zdravější vzhled vlasů, ale i pocit, že máte svou hair care rutinu pevně v rukou, a konečně se budete cítit perfektně každý den.

ZNAČKY PROFESIONÁLNÍ VLASOVÉ KOSMETIKY NA EUROPARFÉMECH

NAŠE TIPY

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.