Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Vánoční odpočítávání aneb Adventní kalendáře nejsou jen pro děti

1.11.2023

Pryč jsou doby, kdy jsme odpočítávali dny do Vánoc na jednoduchém čokoládovém kalendáři. Čas od 1. prosince se stal výzvou mnoha maminek, které každý rok vytvářejí svým ratolestem stále kreativnější podobu kalendářů a v nich pestrou nabídku malých dárečků na každé prosincové ráno až do Štědrého dne. Proč ale zůstávat jen u dětí? Advent je krásné a výjimečné období nejen pro ně. Proto jsou stále více trendy i různé podoby kalendářů pro dospělé. Jak zpříjemnit čekání na Ježíška své partnerce, manželovi, mamince či přátelům? Vybírat můžete z široké nabídky připravených dárkových kazet nejrůznějších značek, a nebo se do výroby pustit sami a vybrat dárečky přímo na míru darovanému. Připravili jsme pro vás proto trochu inspirace. 

KUPOVANÝ NEBO VYROBENÝ? OBA MAJÍ SVÉ VÝHODY

Kalendář ze svačinových sáčků

Už víte komu chcete advent zpestřit, ale nevíte, jakou formu zvolit? Na výběr máte ze tří možností. Buď koupíte hotový adventní kalendář “i s náplní”, nebo zvolíte střední cestu a pořídíte předpřipravené krabičky, pytlíčky nebo šuplíčky, které vytáhnete každý rok, a do nich vyberete drobné dárky, a nebo si kalendář vyrobíte od nuly sami.  Každá varianta má své výhody. 

S prostřední variantou půjde zpočátku pravděpodobně o největší investici, za rok už ale budete mít o půl starostí méně a bude stačit loňský kalendář pouze naplnit. Na to, jak udělat kalendář pestrý a čím vším ho lze naplnit se v textu podíváme později.

Pustíte-li se do výroby sami, je začátek listopadu nejvyšší čas promyslet formu a pustit se do toho. Zcela jistě vám práce nezabere pouze jeden večer. Na druhou stranu dárek ručně vyrobený je ten, co se nejvíce cení. Na internetu existuje mnoho inspirace, jak si takový kalendář vyrobit a jaké materiály zvolit. Zručnější z Vás mohou ušít pytlíčky, či složit krabičky, výborně ale poslouží i papírové svačinové sáčky, nebo ruličky od toaletního papíru. Důležité je samozřejmě finální zdobení, které by se nemělo odbít. Zrecyklovat pro tento účel můžete starší ozdoby z adventního věnce, nebo stužky z loňských dárků. Dopředu si také rozmyslete, kde bude kalendář umístěný a podle toho způsob zavěšení, či postavení. Nezapomeňte, že adventní kalendář nedělá radost jen tím, co má uvnitř, ale stává se dekorací bytu na celé předvánoční období. Radost vám bude dělat každý večer, když k němu přidáte decentní řetěz světýlek

Každá z těchto dvou variant nicméně něco stojí. Nedá se totiž říci, že doma vyrobený kalendář vyjde levněji, než ten koupený. Materiál na výrobu a také 24 drobných dárků se většinou neudrží v řádech nižších stovek. Proto jsou tak oblíbené i připravené a již hotové adventní kalendáře. Zatímco děti milují objevovat každé ráno sladkosti, dospělí si užívají jiné radosti, a proto jsou ve stále větší oblibě kalendáře kosmetické. Krásně dekorovaná dárková kazeta s okénky, a v nich každý den překvapení od oblíbené značky, dokáže zpestřit vánoční čekání především dívkám a ženám každého věku. Na popularitě si získávají i kalendáře, které otevíráte každý druhý den, a najdete v nich tak 12 produktů. Jsou menší, praktičtější, a vhodné třeba jako dárky mezi kamarádkami. 

Kalendář z ruliček od toaletního papíru a krabic

VYBERTE SI PŘIPRAVENÉ KALENDÁŘE NA EUROPARFÉMECH

ČÍM KALENDÁŘE NAPLNIT - BUĎTE KREATIVNÍ!

Závěsný kalendář z krabiček

Ještě jednu výhodu mají kalendáře k plnění - a to je zábava při vymýšlení překvapení, které do nich ukryjeme. Můžeme tu nejen projevit svou kreativitu, ale také ukázat darovanému, že ho známe a víme, co má rád. Pro dospělé navíc můžete věcné dárky prostřídat s inspirativními a motivačními citáty, básněmi, úryvky z oblíbených filmů nebo knih, či originálními výzvami a úkoly. Když zapojíte kreativitu, bude vytváření takového kalendáře zábavou i pro vás. A co za věcné dárky do kalendáře zařadit? Všechny věkové kategorie potěší například bomby do koupele, dámy ocení laky na nehty ve vánočních barvách, praktické jsou i masky na pleť, lesky či balzámy na rty, nebo oční stíny v minibaleních po jednotlivých odstínech. Nezapomeňte přidat i malé votivní svíčky, které k zimnímu období neodmyslitelně patří. 

Náš tip: Poslední den v kalendáři si zaslouží něco výjimečného. Nadělte v okénku na 24. prosince minivůni, ať si obdarovaný užije voňavý Štědrý den.  

NAPLŇTE SVÉ DIY KALENDÁŘE DROBNOSTMI, KTERÉ POTĚŠÍ A JSOU PRAKTICKÉ

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.