Právě teď: ZDARMA doručení s PPL do výdejních míst nad 590 Kč
Dárek k nákupu Chloé + sleva 15 % na náplně vůní >

Česká koruna CZK Euro EUR

Vyhledat

Nejdůležitější péče je sebepéče

18.10.2023

Zdá se, že jedinečně babí léto se s námi rozloučilo, a je tu skutečný podzim tak, jak ho známe. Venkovní počasí nám říká o to, abychom zpomalili a po delší době se opět věnovali sami sobě.  Je venku sychravo? Proměňte tuto příležitost v něco dobrého a dopřejte si čas na oddech a relaxaci. 

Jistě, ne vždy máme možnost jít na masáž nebo si užít luxus wellnessu. Odpočinkové odpoledne nebo večer si ale můžeme rychle vytvořit i v pohodlí domova. Když navíc věnujete trochu času přípravám a vytvoříte-li si opravdové pohodlí, budete vděčná sama sobě, jak dobře o sebe umíte pečovat. Naučte se rozmazlovat sebe sama. Zasloužíte si to! 

MYSLETE NA DETAILY, KTERÉ ZÁŽITEK Z ODPOČINKU MNOHONÁSOBNĚ POVÝŠÍ

Relaxační koupel a trocha péče o tělo a pleť dokážou zklidnit i mysl a otevřít ji novým a mnohem příjemnějším myšlenkám, než je práce a povinnosti. Existuje pár drobných tipů, které vám nezaberou příliš času, ale pomohou chvíli relaxace u vás doma povýšit ještě o level výš. Věnujte trochu energie přípravám, však to děláte sama pro sebe - uvidíte, že o pár hodin později to uvítáte.

Pokud se vám povedlo najít pro sebe třeba celé odpoledne, začněte svůj odpočinkový rituál procházkou, třeba jen na dvacet minut, ideálně samozřejmě do přírody. Do horké vany se pak budete o to víc těšit, a navíc na čerstvém vzduchu odevzdáte všechny starosti, které se vám honí hlavou, a vy si svoji chvilku užijete o to víc.

Doma si pak v první řadě připravte příjemné klima, a to nejen v koupelně, ale i v dalších místnostech, abyste po relaxační koupeli nemusela do chladného pokoje. Pokud je to třeba, přidejte na topení, nebo si zapalte v krbu. Když jsme u tepla, nahřejte si čisté osušky a župan a připravte si je k vaně. Uvidíte, že se za to budete zbožňovat! 

Pokud je to možné, ukliďte v koupelně vše, co vám připomíná práci. Pračku pravděpodobně z místnosti neodstěhujete, můžete ale uklidit do skříňky prací prostředky, nebo uložit prádlo na sušičce. Tento čas patří odpočinku, ne myšlenkám na to, co vás čeká za povinnosti! Koupelnu si přizdobte svíčkami, hodit se bude i trocha zeleně, můžete přidat i suvenýr z dovolené v podobě mušlí. Nezapomeňte na něco k pití, zvlášť, pokud máte rádi opravdu horkou vodu. 

Myslete také na to, že budete mít po koupeli hlad, a připravte si na později něco drobného k jídlu a pití, co budete mít hned po ruce. Nakrájejte si oblíbené sýry, zeleninu, nebo si třeba objednejte pizzu.  A ještě před tím, než si pustíte oblíbenou relaxační hudbu a začnete napouštět vanu, vypněte si mobilní telefon. Oni si bez vás na chvíli poradí. A sociální sítě počkají.

KOSMETIKA, KTERÁ POMÁHÁ TĚLU I MYSLI

uS tím, aby koupel nebyla pouze každodenní hygienou, ale umožnila vám opravdový pocit relaxace, vám pomohou koupelové soli nebo přírodní oleje. Zatímco v létě chceme sprchou spíše osvěžit, ve studených měsících hledáme opačný efekt. Příjemného prohřátí celého těla docílíte s levandulí, arnikou, meduňkou, vůní cedrového dřeva nebo jehličí. Pokud vás trápí nachlazení, sáhněte po Tea tree, eukalyptu nebo mátě. Přísady koupelové soli nebo olejů jsou významnými pomocníky pro váš odpočinek. Proto jich mějte doma víc a vybírejte si přesně podle vaší nálady a aktuálních potřeb. Kromě speciálních produktů si můžete do koupele dát i pár snítek čerstvých bylinek nebo nasušených květů. A pak už si jen užívejte jejich blahodárných účinků…

Až budete mít pocit, že je vody i vůní příliš, je čas přejít na další ne méně příjemnou část vašeho relaxačního dne. Omyjte se čistou vodou, dopřejte své pokožce peeling, věnujte péči vlasům a dodejte jim zdraví a vitalitu prostřednictvím masky či speciálních sér. Po koupeli nezapomeňte na důkladnou hydrataci těla, a užijte si nahřátých osušek a županu, který jste si připravila - teď je ta chvíle, kdy to vše doceníte! 

Relax si zaslouží i vaše pleť. Dopřejte ji něco víc, než klasickou denní skincare. Použijte masážní válečky nebo kameny, aplikujte masku, použijte hydratační polštářky na oční okolí  a nechte je dělat jejich práci. 

Než se s chutí pustíte do připraveného občerstvení a otevřete oblíbenou knihu, nebo si bez výčitek pustíte seriál, opečujte ještě svá chodidla, která jsou z vany vysušená a dopřejte i jim regenerační masku

A pak nechte vše v klid doznít. Nikam nespěchejte a protáhněte si tu chvíli, kdy vaše tělo čerpá a mysl odpočívá. Všechno si to totiž zasloužíte! 

NAŠE TIPY PRO TU NEJLEPŠÍ DOMÁCÍ RELAXACI

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.